Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel8. februar 2022Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Retsakt om europæiske chips

Kommissionen har tirsdag den 8. februar 2022  vedtaget en retsakt om europæiske chips...

Chip

En retsakt om europæiske chips vil føre til flere faglærte job og nye markeder for vores virksomheder. En større produktion af chips i Europa er også godt for hele Europa, eftersom det betyder en mindre afhængighed af få østasiatiske lande. Det er også godt for verden som helhed, da det betyder mere forskelligartede forsyningskæder. Retsakten om chips vil udgøre en styrkelse af Europas teknologiske suverænitet, konkurrenceevne og modstandsdygtighed, og takket være retsakten kan både den digitale og den grønne omstilling lettere sikres.

 

Baggrund:

Halvledere og processorer er strategiske aktiver for essentielle industrielle værdikæder, om de er digitale eller ej. Med den digitale omstilling opstår der nye markeder for chipindustrien, såsom højautomatiserede biler, skyen, tingenes internet, konnektivitet (5G/6G), rummet/forsvar, kapaciteter indenfor databehandling og supercomputere. European industry needs to position itself to seize these opportunities.

Halvledere er også centrum for stærke geopolitiske interesser, og de er centrale for det globale teknologiske kapløb. Supermagter er meget ivrige efter at sikre deres forsyninger af de mest avancerede chips, da supermagterne er helt klar over, at forsyningssikkerheden vil danne rammen for deres handlekraft (militær, økonomisk og industriel) og den digitale omstilling.

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
8. februar 2022
Forfatter
Repræsentationen i Danmark