Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel21. november 2018Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Reviderede vejledninger om forvaltning af beskyttede Natura 2000-områder

Som en del af EU's handlingsplan for naturen, mennesket og økonomien har Kommissionen offentliggjort en opdateret vejledning til medlemsstaternes myndigheder, interessenter og borgerne, om bevarelse og forvaltning af Natura 2000-netværket af...

life_tongro_images_thinkstock_web.jpg

Natura 2000, der blev oprettet under EU's fugledirektiv og habitatdirektiv, er et netværk i hele EU af mere end 27 500 terrestriske og marine områder, der dækker mere end 18 % af landområdet og er hjørnestenen i EU's natur- og biodiversitetspolitik.

Selv om det primært er nationale og regionale myndigheder, der er ansvarlige for gennemførelsen af EU's naturlovgivning, så kaster dagens vejledning yderligere lys over, hvordan medlemsstaterne kan forbedre anvendelsen af bestemmelser om godkendelsesprocedurer (artikel 6 i habitatdirektivet).

Kommissionen forventer, at klare og letforståelige forklaringer kan være med til at mindske den administrative byrde, strømline procedurer i medlemsstaterne og forbedre den overordnede gennemførelse lokalt til fordel for naturen, mennesket og økonomien.

Detaljer

Publikationsdato
21. november 2018
Forfatter
Repræsentationen i Danmark