Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel4. august 2022Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Rusland's overtrædelse af luftfartsreglerne

Kommissionen glæder sig over den internationale fordømmelse af Rusland for overtrædelse af luftfartsreglerne og EU's sanktioner

Fly

Kommissionen glæder sig over den afgørelse, som Organisationen for International Civil Luftfart (ICAO) har truffet om at opfordre Den Russiske Føderation til, af hensyn til den civile luftfarts sikkerhed, omgående at standse sine overtrædelser af de internationale luftfartsregler. ICAO-afgørelsen henviser til suverænitetskrænkelserne af Ukraines luftrum i forbindelse med Ruslands aggressionskrig og til den russiske regerings bevidste og fortsatte overtrædelse af adskillige sikkerhedskrav i et forsøg på at omgå EU's sanktioner. Overtrædelserne omfatter ulovlig dobbeltregistrering i Rusland af fly, der er stjålet fra leasingselskaber, og udstedelsen af ulovlige tilladelser til russiske luftfartsselskaber til at indsætte disse fly på internationale ruter uden et gyldigt luftdygtighedsbevis, som er det nødvendige sikkerhedscertifikat.

ICAO underrettede i går sine 193 medlemsstater om Ruslands åbenlyse manglende overholdelse af grundliggende internationale luftfartsregler og vil tage emnet op igen på sin næste generalforsamling, der finder sted fra den 27. september til den 7. oktober 2022.

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
4. august 2022
Forfatter
Repræsentationen i Danmark