Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel2. maj 2017Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Schengen, grænsekontrollen og visa...

Kommissionen anbefaler, at udfase den midlertidige grænsekontrol over de næste seks måneder...

graensehus-istockphoto-web.jpg

Baggrund:

Kombinationen af alvorlige mangler i styringen af Grækenlands ydre grænser og det betydelige antal uregistrerede migranter i Grækenland, som kan have forsøgt at tage til andre medlemslande ulovligt, har skabt ekstraordinære omstændigheder, der truer den offentlige orden og den indre sikkerhed, og som samtidig bringer Schengenområdets overordnede funktionsdygtighed i fare. Disse ekstraordinære omstændigheder har ført til, at sikkerhedsproceduren i artikel 29 af Schengengrænsekodeksen er blevet aktiveret, og at Rådet har vedtaget sin henstilling af 12. maj 2016 om opretholdelse af midlertidige og forholdsmæssige kontroller ved visse indre Schengengrænser i Tyskland, Østrig, Sverige, Danmark og Norge i seks måneder = 12. november 2017.

Den 25. oktober 2016 foreslog Kommissionen, at medlemslandene skulle kunne opretholde den midlertidige kontrol ved de samme indre grænser i yderligere 3 måneder på strengere betingelser og krav om detaljerede månedlige indberetninger om resultaterne for de pågældende medlemslande. På trods af at situationen gradvis er blevet mere stabil, mente Kommissionen ikke, at betingelserne i køreplanen "Tilbage til Schengen", der giver mulighed for at gå tilbage til et Schengenområde, der fungerer normalt, endnu er opfyldt fuldt ud. Den 25. januar henstillede Kommissionen til, at Rådet gav medlemslandene mulighed for at opretholde den midlertidige kontrol i yderligere tre måneder.

Mere:

Kommissionens har også vedtaget sin meddelelse om forpligtelser for så vidt angår visumgensidighed og om de opnåede fremskridt.

Detaljer

Publikationsdato
2. maj 2017
Forfatter
Repræsentationen i Danmark