Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel16. november 2022Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Schengenudvidelse

Kommissionen's meddelelse om fuld deltagelse af Bulgarien, Rumænien og Kroatien i Schengen

Grænse

Pressemeddelelse

Meddelelsen fra Kommissionen: Et styrket Schengen med fuld deltagelse af Bulgarien, Rumænien og Kroatien i området uden indre grænsekontrol - KOM(2022)636

Kommentarer til pressen af Ylva Johansson om Bulgariens, Rumæniens og Kroatiens fulde deltagelse i Schengensamarbejdet

Faktablad

Baggrund:

Disse tre medlemsstater (Bulgarien, Rumænien og Kroatien) har gennemført de nødvendige procedurer i overensstemmelse med deres tiltrædelsesakter (dvs. en positiv Schengenevaluering fra 2011 for Bulgarien og Rumænien og en positiv Schengenevaluering for 2019 for Kroatien)

Denne udvidelse vil styrke EU og bidrage til at gøre EU mere velstående og mere attraktivt, internt og på den globale scene. I dag strækker Schengenområdet sig over 22 EU-medlemsstater og fire andre europæiske landes territorier, et område på 4 mio. kvadratkilometer med en befolkning på næsten 420 millioner mennesker. Med Bulgarien, Rumænien og Kroatien vil Schengenområdet vokse til 4,5 mio. kvadratkilometer med en befolkning på 450 millioner. 

Rådet opfordres til at træffe de nødvendige beslutninger give disse tre lande mulighed for fuldt ud at tilslutte sig området uden kontrol ved de indre grænser.

 

Detaljer

Publikationsdato
16. november 2022
Forfatter
Repræsentationen i Danmark