Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel9. december 2020Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Sikkerhedspakke

Kommissionen har fremlagt en ny dagsorden for bekæmpelse af terrorisme, en rapport om sikkerhedsunionen og forslag om Europols samarbejde med private parter, behandling af personoplysninger i strafferetlige efterforskninger samt Europols rolle i...

Sikkerhedspakke

Baggrund:

På grundlag af de seneste års indsats skal dagsordenen understøtte medlemsstaterne, så de bedre kan foregribe, forebygge, beskytte sig mod og reagere på terrortrusler. Europol, EU's agentur for retshåndhævelse, vil med det reviderede mandat, der fremlægges forslag om i dag, kunne yde medlemsstaterne en bedre operationel støtte i deres efterforskninger.

Rapporten om sikkerhedsunionen giver et overblik over de tiltag, der er truffet på EU-plan inden for de fire hovedprioriteter: et fremtidssikret sikkerhedsmiljø, håndtering af foranderlige trusler, beskyttelse af europæerne mod terrorisme og organiseret kriminalitet samt et stærkt europæisk sikkerhedsøkosystem.

Forslaget om at revidere Europols mandat (Europol er EU's agentur for politisamarbejde), skal styrke Europols arbejde med at bekæmpe organiseret kriminalitet og terrorisme.

Detaljer

Publikationsdato
9. december 2020
Forfatter
Repræsentationen i Danmark