Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel7. februar 2017Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Snart kan du tage din yndlingsserie med når du rejser i EU...!

EU's borgere kan snart benytte deres onlineabonnementer på film, sportsbegivenheder, e-bøger, computerspil eller musiktjenester fuldt ud, når de rejser inden for EU. Det sker ifølge den aftale, som Europa-Parlamentets, medlemsstaternes og Europa...

film_hemera_web.jpg

Dette er den første aftale i forbindelse med den modernisering af EU's ophavsretsregler, som Kommissionen har foreslået i strategien for et digitalt indre marked.

De næste skridt

Aftalens ordlyd skal nu formelt bekræftes af EU-Rådet og Europa-Parlamentet. Efter reglerne er blevet vedtaget, træder de i kraft i alle EU's medlemsstater ved begyndelsen af 2018, da forordningen giver udbyderne og rettighedshaverne en periode på 9 måneder til at forberede sig på anvendelsen af de nye regler.

Baggrund

I december 2015 fremsatte Europa-Kommissionen et forslag til en forordning, der skal udvide adgangen til onlineindhold for rejsende i EU. Det var det første lovforslag i strategien for et digitalt indre marked. Strategien blev færdiggjort i september 2016 og omfatter modernisering af EU's regler om ophavsret, så adgangen til onlineindhold og Europas kulturelle mangfoldighed øges, mens der skabes klarere regler for alle onlineaktører. Forordningen tager sigte på de tjenester for onlineindhold, hvor anvendelsen af reglerne om ophavsret er mest relevant. Dette omfatter f.eks. video on demand-platforme (Netflix, HBO Go, Amazon Prime, Mubi, Chili TV), tjenester for internet-tv (Viaplay fra Viasat, Now TV fra Sky, Voyo), musikstreamingtjenester (Spotify, Deezer, Google Music) og onlinemarkedspladser for spil (Steam, Origin). Disse tjenesters hovedfunktion er at give adgang til indhold, der er beskyttet af ophavsret og beslægtede rettigheder, og audiovisuelle medietjenester.

Muligheden for at tage adgang til tjenester for onlineindhold med på rejser bliver endnu vigtigere fra den 15. juni 2017, når de nye regler for roaming træder i kraft. Fra den dag vil folk, der rejser med jævne mellemrum, kun skulle betale indenlandske priser for mobilt internet, forudsat at der er tale om rimelig brug, lige meget hvor de rejser inden for EU - Læs mere...

Detaljer

Publikationsdato
7. februar 2017
Forfatter
Repræsentationen i Danmark