Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel6. marts 2019Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Statusrapport om migration...

Forud for Det Europæiske Råds møde i marts gør Kommissionen status over de fremskridt, der er opnået de seneste fire år. Den redegør også for, hvilke tiltag der stadig er nødvendige for at løse akutte og fremtidige migrationsudfordringer.

lampedusa1-web.jpg

Baggrund:

Skønt EU har stået over for den værste flygtningekrise, som verden har oplevet siden Anden Verdenskrig, er det gradvis lykkedes at ændre forvaltningen af migrationen og beskyttelsen af grænserne. EU har ydet beskyttelse og støtte til millioner af mennesker, reddet liv, optrævlet smuglernetværk og bragt antallet af irregulære migranter, der ankommer til Europa, ned på det laveste niveau i fem år. Ikke desto mindre er der behov for en større indsats for at fremtidssikre EU's migrationspolitik i lyset af en geopolitisk situation, der konstant ændrer sig, og et støt stigende migrationspres globalt

I tre år er antallet af migranter, der ankommer til EU, faldet stødt, og i øjeblikket ligger niveauet 10 % under niveauet i spidsbelastningsperioden i 2015. I 2018 blev der konstateret 150 000 irregulære passager af EU's ydre grænser. Nedbringelsen af antallet af irregulære migranter, der ankommer til EU, giver imidlertid ingen garanti for udviklingen fremover, for det er sandsynligt, at migrationspresset fortsætter. Derfor er det afgørende at have en samlet tilgang til migrationsforvaltning og grænsebeskyttelse.

Detaljer

Publikationsdato
6. marts 2019
Forfatter
Repræsentationen i Danmark