Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel9. august 2018Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Støtte til bl.a. danske førsteklasses innovative projekter til at blive markedsført hurtigere

Kommissionen vil støtte 14 førsteklasses projekter, så deres innovative ideer hurtigere kan blive markedsført under Det Europæiske Innovationsråds (EIC) pilotordning om en hurtig vej til innovation.

Horisont 2020

De udvalgte projekter, der vil blive støttet, omfatter en genanvendelsesteknologi, så gummi fra udslidte dæk kan introduceres i produktionslinjer, et system til at behandle vedvarende atrieflimren, og et redskab med kunstig intelligens, der forbedrer videokvalitet og begrænser videostreamings indflydelse på internettrafik.

Ordningen om en hurtig vej til innovation er målrettet radikale nye banebrydende produkter, tjenesteydelser, processer eller forretningsmodeller, der åbner nye markeder. Hvert projekt tilbydes op til 3 mio. euro til konsortier med mellem 3 og 5 partnere, herunder små og mellemstore virksomheder (SMV'er), industrielle deltagere, forskningscentre, universiteter og andre aktører, såsom væksthuse, investorer og den offentlige sektor. Ordningen er for relativt modne banebrydende teknologier, koncepter og forretningsmodeller, der er tæt på at kunne markedsføres.

Deltagerne får også adgang til gratis virksomhedscoaching og virksomhedsaccelerationstjenester. De 14 støttede projekter omfatter 59 partnere, herunder SMV'er, industrielle partnere, universiteter og nonprofitorganisationer fra i alt 18 lande.

Detaljer

Publikationsdato
9. august 2018
Forfatter
Repræsentationen i Danmark