Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel1. juli 2020Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Støtte til ungdomsbeskæftigelse...

En bro til job for den næste generationKommissionen tager skridt til at give unge alle muligheder for at udvikle deres fulde potentiale til at forme EU's fremtid og trives under den grønne og digitale omstilling.

EUROPA AKADMIET

Coronaviruspandemien har understreget, at det for mange unge ofte er vanskeligt at komme ud på arbejdsmarkedet. Vi er nødt til at handle hurtigt. Tiden er nu inde til at rette vores opmærksomhed mod den næste generation.

Kommissionen udnytter denne mulighed for at lade den grønne og digitale omstilling indgå i EU's ungdoms- og beskæftigelsespolitiks DNA. Med NextGenerationEU og det fremtidige EU-budget har Kommissionen allerede foreslået betydelige EU-finansieringsmuligheder for ungdomsbeskæftigelse. Det er nu op til medlemsstaterne at prioritere disse investeringer. Mindst 22 mia. EUR bør anvendes til støtte til ungdomsbeskæftigelse.

Baggrund

I kølvandet på den globale finanskrise i 2008 steg ungdomsarbejdsløsheden fra 16,0 % i 2008 til højdepunktet på 24,4 % i 2013. Tallene faldt siden, med et rekordlavt niveau på 14,9 % lige inden pandemien ramte. Ikke desto mindre har ungdomsarbejdsløsheden altid været mere end dobbelt så stor som den generelle arbejdsløshed. De seneste tal viser, at ungdomsarbejdsløsheden lå på 15,4 % i EU i april 2020. Mange frygter en massiv stigning inden længe.

Der er betydelige EU-midler til rådighed for medlemsstaterne til at gennemføre reformer med de initiativer, der fremlægges i dag, i spidsen. Den Europæiske Socialfond Plus vil være en vigtig finansiel ressource i EU til støtte for gennemførelsen af foranstaltningerne til støtte for ungdomsbeskæftigelsen. Som en del af genopretningsplanen for Europa vil EU's genopretnings- og resiliensfacilitet og REACT-EU yde yderligere finansiel støtte til ungdomsbeskæftigelse.

Detaljer

Publikationsdato
1. juli 2020
Forfatter
Repræsentationen i Danmark