Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel10. januar 2017Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Strategi for det indre marked - servicepakke

Kommissionen har fremlagt pakke af foranstaltninger, som vil gøre det lettere for virksomheder og erhvervsfolk at levere tjenesteydelser til op til 500 millioner mennesker i EU.

thumbs-up_hemera_thinkstock-web.jpg

Saltvandsindsprøjtning til servicesektoren vil gavne forbrugerne, jobsøgende og virksomhederne og vil skabe økonomisk vækst i hele EU.

Baggrund

Til trods for at tjenesteydelser repræsenterer to tredjedele af EU's økonomi og tegner sig for ca. 90 % af de nye arbejdspladser, der skabes, underpræsterer servicesektoren. Væksten i produktiviteten i denne sektor er lav, og resten af verden er ved at hale ind på os. Hindringer afholder virksomhederne fra at etablere sig og udvide og fører til højere priser og færre valgmuligheder for forbrugerne. Desuden afhænger fremstillingsindustriens økonomiske resultater i stadig højere grad af servicesektorens konkurrenceevne. Hindringer for handelen med tjenesteydelser i det indre marked udgør derfor hindringer for konkurrenceevnen i EU's fremstillingsindustri. For at vende denne tendens og skabe yderligere arbejdspladser og vækst er EU-landene nødt til at stimulere udviklingen af servicesektoren og sikre en bedre udnyttelse af potentialet i det indre marked for tjenesteydelser.

Detaljer

Publikationsdato
10. januar 2017
Forfatter
Repræsentationen i Danmark