Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel2. juni 2021Repræsentationen i Danmark

Strategi for Schengenområdets fremtid

Kommissionen har fremlagt en strategien om et velfungerende og modstandsdygtigt Schengenområde uden kontrol ved de indre grænser der bygger på gensidig tillid mellem Schengenlandene, og den omfatter kort- og langsigtede tiltag til at opbygge et...

Kroatien på vej til at tilslutte sig Schengenområdet

Baggrund:

Det er naturligt for en hel generation af europæere, at vi kan bevæge os gennem hele EU uden grænsekontrol. Schengenområdets manglende kontrol ved de indre grænser har bidraget til hidtil uset social og økonomisk udvikling, og har været med til at bygge en europæisk identitet. Mange europæere har organiseret deres liv omkring de friheder, som ligger i Schengenaftalen. Folk har europæiske familier og forbindelser på tværs af grænserne.

Takket være Schengenaftalen kan virksomheder transportere varer rundt i det indre marked med "just-in-time"-forsyningskæder. Regioner i nærheden af de indre grænser, som omfatter 40 % af EU’s territorie, har kunnet åbne op til deres naboer og 1,7 millioner mennesker har kunnet finde beskæftigelse på den anden side af en landegrænse.

Men over de seneste år har udfordringer i forbindelse med irregulær migration, såvel som problemer forbundet med organiseret kriminalitet og terrorisme vist, at regler og de eksisterende redskaber til at styre Schengenområdet ikke er tilstrækkelige til at forudse, forberede sig på og reagere på udviklinger, som kan have en indvirkning på, hvor velfungerende Schengenområdet er. Disse mangler er også kommet frem i lyset takket være covid-19-pandemien.

Detaljer

Publikationsdato
2. juni 2021
Forfatter
Repræsentationen i Danmark