Skip to main content
Europa-Kommissionens logo
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel8. september 2021

Strategisk fremsynsrapport 2021

Kommissionen har fremlagt den årlige strategisk fremsynsrapport om EU’s kapacitet og frihed til at handle...

EU-flag

 

Baggrund:

Politiske beslutningstagere får gennem den årlige strategiske fremsynsrapport en bedre forståelse for fremtidige udviklinger og strukturelle globale tendenser kendt som megatendenser. Målet er at kickstarte strategiske og inklusive samtaler i hele EU om fremadrettede europæiske prioriteter.

Rapporterne udarbejdes efter en fremsynsproces, der involverer JRC og andre af Kommissionens tjenestegrene, som måtte være relevante, kombineret med brede høringer af medlemsstaterne, gennem drøftelser med partnere i det europæiske strategi- og politikanalysesystem (ESPAS) og eksterne interessenter.

Kommissionen fremlægger med dette års rapport et fremadrettet og  tværfagligt synspunkt på EU’s åbne strategiske autonomi i en stadigt mere multipolær og omstridt verdensorden. Gennem processen omkring strategisk fremsyn, som Kommissionen har gennemført, er 4 globale tendenser blevet identificeret, som Kommissionen skal tackle: klimaforandring, digital hyperkonnektivitet og teknologiske omstillinger, pres på demokrati og værdier samt forskydninger i den globale verdensorden. Processens arbejde har også ført til identifikation af 10 områder, hvor EU kan styrker sin kapacitet og frihed til at handle, så EU’s globale lederskab kan styrkes.

 

 

Detaljer

Publikationsdato
8. september 2021