Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel11. marts 2019Repræsentationen i Danmark

Theresa May på besøg hos Jean-Claude Juncker...

Jean-Claude Junckers bemærkninger efter mødet med premierminister Theresa May i Europa-Parlamentet i Strasbourg mandag aften den 11. marts 2019:

Theresa May på besøg
Juncker og Barnier briefer EP efter mødet med May
  • “…Premierministeren og jeg er blevet enige om et fælles retligt bindende instrument knyttet til udtrædelsesaftalen. Dette instrument indeholder relevante præciseringer og juridiske garantier vedrørende bagstoppet … Det komplementerer udtrædelsesaftalen uden at genåbne denne.”
  • “Du får nogen gange en ny chance i politik. Det er, hvad du gør med denne nye chance, der tæller. For der kommer ikke nogen tredje chance. Der vil ikke være nogen yderligere fortolkeninger af fortolkningerne; ingen yderligere forsikringer om forsikringerne– hvis den relevante afstemning ikke falder positivt ud i morgen. Det er nu, det gælder.”
  • “Hvis der ikke er støtte til udtrædelsesaftalen i morgen, så er der måske overhovedet ikke støtte til Brexit. Lad os være krystalklare om valget: det er denne aftale, eller det er muligt, at Brexit slet ikke finder sted.”
  • “Jeg stoler på, at dagens relevante juridiske forsikringer vil være relevante nok for den relevante afstemning i morgen. Lad os nu afslutte denne udtrædelse på en god måde. Det skylder vi historien.”

Detaljer

Publikationsdato
11. marts 2019
Forfatter
Repræsentationen i Danmark