Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel28. februar 2023Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Tilskud til Danmark fra genopretnings- og resiliensfaciliteten foreløbigt godkendt

Kommissionen har godkendt en positiv foreløbig vurdering af Danmarks betalingsanmodning om 2,24 mia. kr (301 mio. €) i tilskud fra genopretnings- og resiliensfaciliteten, som er det centrale instrument i NextGenerationEU.

Landbrug

Den 16. december 2022 forelagde Danmark Kommissionen en betalingsanmodning baseret på opfyldelsen af de 23 delmål og to mål, der blev udvalgt i Rådets gennemførelsesafgørelse for første rate. Delmålene omfatter reformer, der indgår i den grønne skattereform, og som vedrører digitaliseringen af sundhedssystemet. Flere delmål og mål vedrører også store investeringer i grøn omstilling af landbruget og i miljøet, energieffektivitet, renere køretøjer og færger samt forskning.

Sammen med anmodningen fremlagde de danske myndigheder detaljeret og omfattende dokumentation for opfyldelsen af de 23 delmål og de to mål. Kommissionen har foretaget en grundig vurdering af disse oplysninger, inden den fremlagde sin foreløbige positive vurdering af betalingsanmodningen

Den danske genopretnings- og resiliensplan omfatter en bred vifte af investerings- og reformforanstaltninger med syv tematiske komponenter. Planen vil blive støttet med 1,43 mia. euro i tilskud, hvoraf 201 mio. blev udbetalt til Danmark i forbindelse med forhåndsfinansieringen den 2. september 2021.

Udbetalinger forventes at ske i april/maj 2023

Pressemeddelelse

Spørgsmål og svar

Kommissionen modtog den første betalingsanmodning fra Danmark om 301 mio. euro i  december 2022

Betalingerne under genopretnings- og resiliensfaciliteten er resultatbaserede og betinget af, at medlemsstaterne gennemfører de investeringer og reformer, der er skitseret i deres respektive genopretnings- og resiliensplaner.

 

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
28. februar 2023
Forfatter
Repræsentationen i Danmark