Skip to main content
Europa-Kommissionens logo
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel2. juni 2017Repræsentationen i Danmark

Topmøde mellem EU og Kina

Fredag den 2. juni var Bruxelles vært for det 19. topmøde mellem EU og Kina. EU blev repræsenteret af formanden for EU-Kommissionen, Jean-Claude Juncker, og formanden for Det Europæiske Råd, Donald Tusk.

kina-eu_istockphoto-web.jpg

De blev ledsaget af den højtstående repræsentant for udenrigs- og sikkerhedspolitik, Federica Mogherini, og kommissær for handel Cecilia Malmström.

Kina blev repræsenteret af premierminister Li Keqiang, statsråd Jang Jiechi og udenrigsminister Wang Ji. Forbindelserne mellem EU og Kina er blevet både mere omfattende og dybere i de seneste år, og topmødet giver begge parter mulighed for at gøre status over en række resultater siden sidste topmøde, se på, hvordan samarbejdet kan udbygges og drøfte områder af fælles interesse. Topmødet ventes at munde ud i en række vigtige resultater, især om klimaforandringer og grøn energi samt inden for toldsamarbejde, konkurrencepolitik, geografiske indikationer, intellektuel ejendomsret, samarbejde inden for forsknings- og udviklingsprojekter, turisme, investeringsformidling, blå vækst og energisamarbejde. Sløret vil blive løftet ved en underskrivelsesceremoni i morgen kl. 12.30. Allerede i aften holder lederne et uformelt indledende møde forud for topmødet, og i morgen tidlig vil Jean-Claude Juncker, Cecilia Malmström og deres kinesiske kolleger tale ved det 12. erhvervstopmøde mellem EU og Kina. Kommissæren for klima og energi, Miguel Arias Cañete, deltager i dialogen på højt niveau om energi, som finder sted i forlængelse af topmødet

Detaljer

Publikationsdato
2. juni 2017
Forfatter
Repræsentationen i Danmark