Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel7. december 2023Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Topmøde mellem EU og Kina

24. topmøde mellem EU og Kina torsdag den 7. december 2023 i Beijing, Kina

EU-Kina

Det 24. topmøde mellem EU og Kina: En indsats, der skal fremme vores værdier og forsvare vores interesser - Pressemeddelelse

Udtalelse af formand Ursula von der Leyen på den fælles pressekonference med formand Charles Michel efter topmødet mellem EU og Kina

Formanden for Det Europæiske Råd, Charles Michel, og Europa-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen og den højtstående repræsentant, Josep Borrell, der repræsenterede EU, mødtes med Kinas præsident, Xi Jinping, og Kinas premierminister, Li Keqiang, på to separate møder.

Udtalelse fra Ursula von der Leyen i starten af mødet med Kinas præsident Xi Jinping

Dette er det første topmøde mellem EU og Kina med fysisk fremmøde siden 2019.

Visit of Ursula von der Leyen, President of the European Commission, to China

 

Baggrund:

Topmødet vil være en lejlighed til at samarbejde med Kina på højeste plan og tilstræbe konstruktive og stabile forbindelser mellem EU og Kina.

Topmødet vil fokusere på status for forbindelserne mellem EU og Kina og internationale spørgsmål, bl.a. Ruslands angrebskrig mod Ukraine og situationen i Mellemøsten.

Lederne skal drøfte, hvordan man kan sikre mere afbalancerede og gensidige handelsforbindelser, samt områder af fælles interesse såsom klimaændringer, fødevaresikring, global sundhed og pandemiberedskab.

EU vil slå til lyd for behovet for at støtte den multilaterale regelbaserede internationale orden og minde om EU's tilgang til risikobegrænsning og økonomisk sikkerhed.

 

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
7. december 2023
Forfatter
Repræsentationen i Danmark