Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel9. september 2019Repræsentationen i Danmark2 min læsetid

Udkast til liste over udpegede kommissærer til von der Leyen-Kommissionen

Tirsdag den 10. september 2019. kl. 12 vil den kommende formand Ursula von der Leyen præsentere medlemmerne af den næste Kommission...!

Ursula von der Leyen i Europa-Parlamentet

Følg med live fra kl. 12 tirsdag den 10. september - Klik her...

Liste over indstillede kommissærer i den næste Europa-Kommission:

Østrig: Johannes Hahn

Belgien: Didier Reynders

Bulgarien: Mariya Gabriel

Kroatien: Dubravka Šuica

Cypern: Stella Kyriakides

Tjekkiet: Věra Jourová

Danmark: Margrethe Vestager

Estland: Kadri Simson

Finland: Jutta Urpilainen

Frankrig: Sylvie Goulard

Grækenland: Margaritis Schinas

Ungarn: László Trócsányi

Irland: Phil Hogan

Italien: Paolo Gentiloni

Letland: Valdis Dombrovskis

Litauen: Virginijus Sinkevičius

Luxembourg: Nicolas Schmit

Malta: Helena Dalli

Nederlandene: Frans Timmermans

Polen: Janusz Wojciechowski

Portugal: Elisa Ferreira

Rumænien: Rovana Plumb

Slovakiet: Maroš Šefčovič

Slovenien: Janez Lenarčič

Sverige: Ylva Johansson

Spanien: Joseph Borrell blev udnævnt til Unionens højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik af Det Europæiske Råd efter aftale med den valgte formand Ursula von der Leyen (Tyskland).

Det Forenede Kongerige: Den 23. august modtog Rådet en skrivelse fra Det Forenede Kongeriges repræsentant ved Den Europæiske Union, hvori det hedder: "Da Det Forenede Kongerige forlader Den Europæiske Union den 31. oktober 2019, meddelte premierministeren den 25. juli i Underhuset, at vi ikke ville udpege en kommissær fra Det Forenede Kongerige til den nye Kommission, og at dette ikke havde til hensigt at forhindre EU i at udnævne en ny Kommission. Jeg skriver formelt for at bekræfte, at Det Forenede Kongerige i overensstemmelse med premierministerens erklæring ikke vil udpege en kandidat til kommissærkollegiet for 2019-2024."

Foreslået liste over udpegede kommissærer til den næste Kommission

Baggrund:

Kommissionens valgte formand Ursula von der Leyen har tirsdag den 9. september godkendt den liste over indstillede kommissærer, som Rådet for Den Europæiske Union har indgivet til hende.

Det sker efter en række formelle samtaler, som von der Leyen over de seneste uger har haft med alle de personer, som medlemslandene har indstillet som kommissærkandidater.

De næste skridt:

Rådet for Den Europæiske Union skal nu vedtage denne liste i overensstemmelse med artikel 17, stk. 7, i traktaten om Den Europæiske Union, hvorefter listen vil blive offentliggjort i Den Europæiske Unions Tidende. Von der Leyen vil i morgen bekendtgøre fordelingen af porteføljer og redegøre for, hvordan hun påtænker at tilrettelægge arbejdet i den kommende Europa-Kommission.

Herefter skal Europa-Parlamentet godkende hele kommissærkollegiet, inklusive formanden og EU's højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik/Kommissionens næstformand. Inden man kommer så vidt, skal der gennemføres høringer af de indstillede kommissærer i de relevante parlamentsudvalg, således som det er fastsat ved regel nr. 125 i Parlamentets forretningsorden. Efter Europa-Parlamentets godkendelse udpeger Det Europæiske Råd formelt Europa-Kommissionen i overensstemmelse med artikel 17, stk. 7, i traktaten om Den Europæiske Union.

Yderligere oplysninger:

Den 2. juli 2019 indstillede Det Europæiske Råd Ursula von der Leyen til posten som formand for Europa-Kommissionen. På grundlag af de politiske retningslinjer, hun fremlagde for Europa-Parlamentet, blev Ursula von der Leyen valgt som kommende formand for Europa-Kommissionen med et flertal på 387 stemmer på Europa-Parlamentets plenarmøde den 16. juli 2019.

Hjemmesiden for Europa-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen.

Detaljer

Publikationsdato
9. september 2019
Forfatter
Repræsentationen i Danmark