Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel20. september 2018Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Uformelt møde mellem stats- og regeringscheferne

Topmødet den 19.-20. september i Salzburg var en del af ledernes dagsorden, og fokuserede på indre sikkerhed. Stats- og regeringscheferne gjorde også status over de fremskridt, der er opnået for at opgradere politi- og retssamarbejdet og styrke...

Salzburg

Aftenen før mødet skal lederne mødes til en uformel arbejdsmiddag med migration som hovedemne. Lederne skal drøfte den seneste udvikling på dette område. De skal også vurdere de fremskridt, de er sket for at mindske de irregulære ankomster og med hensyn til samarbejde med tredjelande.

Mødet afsluttes med et møde i EU-27-format for at drøfte brexit. Dette vil være en anledning til at drøfte status i brexitforhandlingerne og de næste skridt.

Drøftelserne på det uformelle topmøde vil blive afspejlet i arbejdet på og konklusionerne fra de næste møder i Det Europæiske Råd.

Vært for topmødet er Sebastian Kurz, forbundskansler i Østrig, der i øjeblikket varetager formandskabet for Rådet.

Formanden for Det Europæiske Råd, Donald Tusk, leder mødet. Han repræsenterer EU sammen med Europa-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker.

Mødet starter med en middag onsdag aften kl. 19:30 og slutter torsdag eftermiddag med en pressekonference med Tusk, Juncker og Kurz

Detaljer

Publikationsdato
20. september 2018
Forfatter
Repræsentationen i Danmark