Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel21. januar 2021Repræsentationen i Danmark

Videokonference i Det Europæiske Råd

Torsdag den 21. januar 2021 dræftede EU's ledere på et videotopmøde koordinering af indsatsen mod covid-19-pandemien, bl.a. om en storstilet udrulning af vacciner og brug af alle disponible instrumenter for at begrænse spredningen af virusset.

Videokonference i Det Europæiske Råd

Baggrundsinformation

Det Europæiske Råds møde 10.-11. december vedtog lederne konklusioner om covid-19. De glædede sig over de positive meldinger om udviklingen af effektive vacciner og Kommissionens indgåelse af fælles forhåndsaftaler om indkøb. Lederne fremhævede også betydningen af forberedelserne til en rettidig ibrugtagning og distribution af vacciner for at sikre, at de stilles til rådighed i god tid og på en koordineret måde. Det Europæiske Råd påpegede desuden, at vaccinernes komme ikke betyder, at pandemien er ovre, og opfordrede til at fortsætte bestræbelserne på at modvirke spredningen af virusset.

Vaccinationer mod covid-19 begyndte 27. december i hele EU. Vaccinerne transporteres samtidigt og på samme betingelser til alle medlemsstaterne.

EU har indtil videre udstedt en markedsføringstilladelse på særlige vilkår til to covid-19-vacciner efter positive vurderinger fra Det Europæiske Lægemiddelagentur.

Detaljer

Publikationsdato
21. januar 2021
Forfatter
Repræsentationen i Danmark