Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel22. februar 2017Repræsentationen i Danmark

Vinterpakken for det europæiske semester

Kommissionen om Danmark: Den økonomiske vækst i Danmark er stabil og stigende, drevet af det private forbrug og med i højere grad af investeringer fra det private erhvervsliv. Lav arbejdsløshed, dog stadig med udfordringer for at finde arbejde...

bonne-i-sne_istockphoto_thinkstock_web.jpg

Kommissionen har fremlagt det europæiske semesters vinterpakke for 2017 om samordning af økonomisk politik og tilknyttede dokumenter.

Pakken indeholder bl.a. den årlige analyse af medlemsstaternes økonomiske og sociale situation i de såkaldte landerapporter for 27 medlemsstater (bortset fra Grækenland, der er underlagt et særligt stabilitetsstøtteprogram), herunder en vurdering af de tilbageværende ubalancer.

Baggrund:

EU har oprettet en årlig cyklus kaldet det europæiske semester for samordning af økonomisk politik. Processen gør det muligt for Kommissionen at give medlemsstaterne politiske råd vedrørende deres budgetplaner og økonomiske planer inden endelige afgørelser træffes. Kommissionen overvåger også medlemsstaternes økonomier for makroøkonomiske ubalancer og gennemgår fremskridt inden for målene i EU's langsigtede vækststrategi vedrørende beskæftigelse, uddannelse, innovation, klima og fattigdomsbekæmpelse.

Detaljer

Publikationsdato
22. februar 2017
Forfatter
Repræsentationen i Danmark