Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark

Pressemedarbejder til Europa-Kommissionens kontor i København

Vi søger en ny pressemedarbejder til Europa-Kommissionens Repræsentation i Danmark. Du vil blive en del af et lille presseteam, som formidler information om Kommissionens arbejde til danske medier og samtidig fungerer som bindeled til Bruxelles, hvilket giver arbejdet internationalt og politisk perspektiv.

Du vil skulle deltage i teamets daglige arbejde med at svare på journalisthenvendelser og formidle viden om EU til danske medier samt bistå kolleger i Bruxelles og understøtte Kommissærerne i deres virke. Der vil dog også være nogen administrative opgaver i stillingen.

Vi lægger vægt på at du har en journalistisk eller anden relevant baggrund, fx inden for kommunikation, men jobbet fordrer også politisk forståelse og evne til at indgå i en international organisation.

Stillingen er tidsbegrænset til efteråret 2024.

 

Ansøgningsproceduren består af tre trin:

  1. Interesserede kandidater skal først oprette en såkaldt CAST-profil hos EU’s kontor for personaleudvælgelse (EPSO). CAST-listen er en liste, hvorfra der rekrutteres kontraktansatte til EU-institutionerne. Du opretter din profil her. Du skal vælge ”Communication”  – Function Group IV (FG IV).

 

Du vil skulle oprette din profil senest fredag den 27. august kl 12.00 for at kunne komme i betragtning til denne stilling.

 

Du finder alle relevante oplysninger om, hvordan du ansøger om optagelse på CAST-listen, samt om, hvordan processen skriver frem på EPSOs hjemmeside.

  1. Hvis du bliver udvalgt til at gå videre, vil du modtage en invitation til en EPSO-prøve. Prøven består af to dele. Dels en test i sproglig, numerisk og abstrakt tænkning. Dels en kompetencetest, hvor du vil blive testet i de specifikke kommunikationsfaglige kompetencer, som det pågældende job kræver.

Det anbefales at forberede sig grundigt på EPSO-prøven og sætte sig godt ind i EU-institutionernes, herunder Kommissionens, kommunikationsaktiviteter, ligesom man bør have et godt overblik over EU’s funktionsmåde og institutioner samt en god viden om det kommunikationsfaglige område.

 

Læs mere her og find eksempler på testspørgsmål.

 

3. Består du EPSO-testen, er der en god chance for, at du efterfølgende vil blive kaldt til en mundtlig samtale. 

Spørgsmål om stillingen kan rettes til: Pressechef Rikke Uldall (email: rikke [dot] uldallatec [dot] europa [dot] eu (rikke[dot]uldall[at]ec[dot]europa[dot]eu) /tlf. +45 33 41 40 20)