Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel11. juli 2023Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Den næste teknologiske revolution: Ny EU-strategi for web 4.0 og virtuelle verdener

Europa-Kommissionen har vedtaget en ny strategi for Web 4.0 og virtuelle verdener som skal guide den næste teknologiske omstilling og sikre et åbent, sikkert og inklusivt digitalt miljø for EU’s borgere, virksomheder og offentlige forvaltninger.

Experience Europe exhibition centre 

Internettet udvikler sig i et ekstremt hurtigt tempo. Den næste generation, Web 4.0, vil muliggøre en integration mellem digitale og virkelige objekter og miljøer og forbedre interaktioner mellem mennesker og maskiner.

De virtuelle verdener åbner allerede en bred vifte af muligheder inden for mange samfundsmæssige, industrielle og offentlige sektorer som fx uddannelse, sundhedspleje, turisme og offentlige tjenester.  De vil påvirke den måde, folk lever sammen på og bringe både muligheder og risici, der skal håndteres.

Den nye strategi sigter mod at

  • Styrke mennesker og færdigheder – fremme af viden, adgang til troværdig information og digitale færdigheder
  • Støtte til et industrielt økosystem for et europæisk Web 4.0 med henblik på at fremme kvalitet og modvirke fragmentering
  • Understøtte samfundsmæssig udvikling og virtuelle offentlige tjenester
  • Udforme globale standarder for åbne og forbundne virtuelle verdener og Web 4.0

Strategien bygger på Europa-Kommissionens arbejde med virtuelle verdener samt høringer af borgere, den akademiske verden og virksomheder. Kommissionen var i foråret 2023 vært for et EU-borgerpanel om virtuelle verdener, hvor en repræsentativ gruppe af 150 borgere fremsatte 23 anbefalinger, som har været retningsgivende for specifikke tiltag under strategien.

Udsigterne for EU's økonomi efter 2030, der blev offentliggjort i marts, fremhæver digitaliseringen som en af dens vigtigste drivkræfter og Web 4.0 som en vigtig teknologisk omstilling, der skal medføre en indbyrdes forbundet, intelligent og immersiv verden. Det globale marked for virtuelle verdener anslås at vokse fra 27 mia. EUR i 2022 til over 800 mia. EUR i 2030.

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
11. juli 2023
Forfatter
Repræsentationen i Danmark