Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel16. maj 2018Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Juncker-Kommissionen får tre nye kvindelige topchefer

Danske Pia Ahrenkilde Hansen er udnævnt til vicegeneralsekretær. Kommissionen har i dag besluttet at udnævne en ny kvindelig vicegeneralsekretær samt to nye kvindelige vicegeneraldirektører i Generaldirektoratet for Handel. Med dagens udnævnelser har...

Pia Ahrenkilde Hansen

Pia Ahrenkilde Hansen har været fungerende vicegeneralsekretær siden marts. Hun var Europa-Kommissionens talskvinde fra 1999 til 2009, og 2009-2014 var hun Kommissionens ledende talskvinde. Derefter var hun direktør med ansvar for Kommissionens repræsentationer i de 28 medlemsstater gennem mere end 3 år, hvilket betyder, at hun tager en bred vifte af kompetencer og ledelseserfaring på topniveau med sig til sin nye stilling.

Begge de nye vicegeneraldirektører i Generaldirektoratet for Handel kommer fra poster som topchefer i selvsamme generaldirektorat, hvor de har været i store dele af deres professionelle karrierer, hvilket gør dem meget velegnede til deres nye stillinger. Italienske Sandra Gallina kom ind i Kommissionen i 1988, og hun har været direktør i Generaldirektoratet for Handel siden 2015. Svenske Helena König kom ind i Kommissionen i 1997, og hun har også været direktør i Generaldirektoratet for Handel siden 2015. Alle tre udnævnelser træder i kraft med øjeblikkelig virkning. Derudover besluttede Kommissionen også at forlænge Marc Mouligneaus mandat som direktør for Kontoret for Infrastruktur og Logistik i Bruxelles (OIB) til den 31. januar 2019.

Detaljer

Publikationsdato
16. maj 2018
Forfatter
Repræsentationen i Danmark