Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark

Faktatjek/EU-myter

Fra tid til anden dukker der historier op som ikke altid helt er i overensstemmelse med sandheden - og nogle gange handler de om alt det skøre de finder på henne i EU.Dem har vi samlet nogle af på denne side og flere vil sikkert komme til løbende.

Desinformation er en trussel under udvikling med potentiale til at påvirke demokratiske processer og samfundsdebatter negativt. Dets stadig mere skadelige virkninger på samfundet i hele Den Europæiske Union kræver en koordineret og fælles tilgang til at bekæmpelse den slags. Til dette formål har Den Europæiske Union udviklet en handlingsplan baseret på fire søjler: forbedring af afsløringen af ​​desinformation, styrkelse af samarbejdet mellem EU-institutionerne og medlemsstaterne, mobilisering af den private sektor og øget offentlig bevidsthed.

Misinformation og desinformation er meget til stede på sundhedsområdet, herunder i forhold til COVID-19. Det er vigtigt kun at stole på autoritative kilder for at få opdateret information om COVID-19-pandemien.

Det samme gælder også om situationen i Ukraine

Sådan spotter og bekæmper du desinformation

Strategisk kommunikation og bekæmpelse af desinformationSe også adfærdskodeksen om desinformation - et effektivt redskab til bekæmpelse af desinformation...

Læs mere om dette nedenfor:

EU-Ukraine

EU fordømmer Ruslands misinformationskrig mod Ukraine og har indført sanktioner over for en række centrale russiske aktører, som er ansvarlige for vildledningen. EU gør en aktiv indsats for at bekæmpe misinformation og myter om Ukraine

Senelys

Den offentlig høring om miljøvenligt design og energimærkning af køleskabe, opvaskemaskiner, vaskemaskiner, fjernsyn, computere og lyskilder

Gløg

Der har i svenske og danske medier verseret en misforståelse om, at gløgg, som vi alle kender og (nogle) elsker det, skulle forbydes eller ikke længere være tilladt.

Kanel

Kanel i sin sande form (Cinnamomum Verum) er et naturligt krydderi, der dog indeholder små mængder af giftstoffet kumarin som kan give leverskader.