Gå til hovedindholdet
Europa-Kommissionens logo
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel27. april 2021Repræsentationen i Danmark

Bedre lovgivning

Kommissionen har den 29. april 2021 offentliggjort en meddelelse om bedre regulering, som indeholder en række forslag om forbedringer til den velkendte ordning om bedre regulering.

Bedre regulering

Det er essentielt for en vedvarende genopretning samt de grønne og digitale omstillinger, at der etableres effektive evidensbaserede politikker, som er fremtidssikrede og tager hensyn til de direkte berørte. Alle EU-institutionerne har et fælles ansvar for bedre regulering og har det som et fælles mål.

Baggrund:

Europa-Kommissionen vil med vedtagelsen af denne meddelelse fremlægge adskillige forbedringer til sin tilgang om bedre regulering. Kommissionen har allerede en af verdens mest avancerede tilgange til regulering, hvor de økonomiske, sociale og miljømæssige konsekvenser af politiske tiltag systematisk vurderes. Behovet for at stå sammen og løfte EU’s lovgivning op på et højere niveau er dog større end nogen sinde, i lyset af denne Kommissions ambitiøse dagsorden og de hidtil usete udfordringer, som venter. Alle interessenter — EU-institutioner, lokale, regionale og nationale myndigheder, borgere, erhvervsliv, interessenter — skal arbejde sammen for at sikre politisk beslutningstagning af høj kvalitet i EU.

Detaljer

Publikationsdato
27. april 2021
Forfatter
Repræsentationen i Danmark