Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel6. februar 2020Repræsentationen i Danmark

Kadri Simson i Danmark

Den 6. og 7. februar er kommissæren med ansvar for energiområdet, Kadri Simson i Danmark og deltager bl.a. i en borgerdialog i Esbjerg sammen med Europa-Parlamentariker, Asger Christensen...

Kadri Simson

I løbet af torsdagen skal kommissæren også besøge Esbjerg havn og en tur med helikopter for at se Horns Rev 3.

Fredag er hun i København og mødes med nogle af Folketingets udvalg samt med klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen og besøge Avedøreværket m.m.

Kommissær Simson udtaler før sit besøg, at ”Danmark er en frontløber i EU’s omstilling til ren energi og et eksempel til efterlevelse for andre. Jeg ser frem til at se energisektorens omstilling i praksis i Esbjerg og Avedøre. Mit besøg vil også give mig en mulighed for at diskutere den europæiske grønne pagt med civilsamfundet og interessenter og en chance for at udforske, hvordan innovativ dansk ren teknologi kan fremme en yderligere dekarbonisering af energisektoren.

Baggrund:

Den nye energikommissær har valgt Esbjerg som destination for sit allerførste besøg i medlemslandene og anerkender Esbjergs førerposition som energimetropol. Esbjerg er et fantastisk godt eksempel på, at grøn omstilling også kan være en vækststrategi. Både Europa-Kommissionen og Europa-Parlamentet er yderst bevidste om den rolle, som Danmark har potentialet til at spille, når det kommer til at drive den grønne omstilling i hele Europa. En omstilling, som blandt andet skal udmøntes i en ny europæisk havvindstrategi senere på året.

Detaljer

Publikationsdato
6. februar 2020
Forfatter
Repræsentationen i Danmark