Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel31. maj 2017Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Mobilitetspakke

Kommissionen skrider til handling for at modernisere mobilitet og transport i Europa. Målet er at hjælpe sektoren til at forblive konkurrencedygtig i løbet af en socialt retfærdig overgang til ren energi og digitalisering.

vejnet_jupiterimages_comstock-web.jpg

"Europa i bevægelse" er en lang række initiativer, som vil forbedre trafiksikkerheden, fremme mere rimelige vejafgifter, nedbringe CO2-emissioner, luftforurening og tæt trafik, mindske bureaukratiet for virksomheder, bekæmpe ulovlige ansættelsesvilkår og sikre ordentlige forhold og hviletider for arbejdstagerne. De langsigtede fordele ved disse foranstaltninger rækker langt ud over transportsektoren ved at fremme jobskabelse, vækst og investering, styrke social retfærdighed, give forbrugerne et større udvalg og lede Europa sikkert på vej mod lave emissioner.

Baggrund

Transport og mobilitet er af afgørende betydning for Europas økonomi og konkurrencedygtighed. Betydningen af transport og mobilitet afspejles i den lange række af EU's politiske rammer, som har en afgørende indflydelse på sektoren. Juncker-Kommissionens gennemførelse af prioriteterne energiunionen, det digitale indre marked og dagsordenen for beskæftigelse, vækst og investeringer bidrager alle til transport og mobilitet. I strategien for energiunionen fra februar 2015 blev overgangen til en energieffektiv og kulstoffattig transportsektor udpeget som et af de vigtigste indsatsområder. De foranstaltninger, der er fastsat i strategien for lavemissionsmobilitet, der blev vedtaget i juli 2016, vil nu blive gennemført. Investeringer i infrastruktur i henhold til investeringsplanen for Europa udgør en stærk drivkraft for at etablere fremtidige rene, konkurrencedygtige og forbundne mobilitet i Europa.

Detaljer

Publikationsdato
31. maj 2017
Forfatter
Repræsentationen i Danmark