Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel18. januar 2017Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Økonomisk Verdensforums møde 2017

Det årlige møde i Det Verdensøkonomiske Forum den 17.-20. januar i Davos er en vigtig international begivenhed, som skal være med til at ”forbedre verdenstilstanden” (forummets motto). Forummet er en vigtig begivenhed, hvor Kommissionen kan...

davos-istock-thinkstock-web.jpg

Dette års møde fokuserer på "lydhørt og ansvarligt lederskab".

Kommissionen vil bidrage til denne debat ved at forklare og promovere sine prioriteter og politiske tiltag omkring udfordringer inden for områder som migration, sikkerhed, økonomi, klimaforandring og energi. Førstenæstformand Frans Timmermans leder Kommissionens delegation i Davos.

Tolv medlemmer af Kommissionen deltager i WEF's årsmøde:

Førstenæstformand Frans Timmermans, Unionens højtstående repræsentant og næstformand Federica Mogherini, næstformændene Andrus Ansip, Maroš Šefčovič og Valdis Dombrovskis, samt kommissærerne Günther Oettinger, Johannes Hahn, Cecilia Malmström, Violeta Bulc, Pierre Moscovici, Tibor Navracsics og Carlos Moedas.

De vil alle deltage i en række seminarer og møder med politiske ledere, virksomheds- og samfundsledere fra hele verden.

Baggrund

Det første Økonomiske Verdensforum blev afholdt i januar 1971, da en gruppe europæiske virksomhedsledere mødtes under Europa-Kommissionens og de europæiske industrisammenslutningers auspicier. Klaus Schwab, daværende professor i erhvervspolitik ved Geneves universitet, stod i spidsen for forummet, som blev afholdt i Davos i Schweiz.

Det Økonomiske Verdensforum er en uafhængig international organisation, hvis mål er at skabe forbedringer i verden ved at samle ledere inden for erhvervsliv, politik, den akademiske verden mv. om udformningen af nye dagsordener globalt, regionalt og i virksomhederne.

Detaljer

Publikationsdato
18. januar 2017
Forfatter
Repræsentationen i Danmark