Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel6. oktober 2017Repræsentationen i Danmark

Our Ocean 2017

Den Europæiske Union er den 5.-6. oktober 2017 på Malta vært for den fjerde udgave af konferencen "Our Ocean".

havskildpade-thinkstock-istock-web.jpg

Konferencen "Our Ocean" skal skabe inspiration til fælles løsninger og ambitiøse forpligtelser til at forvalte hav og oceaner – der dækker 75 % af vores planet.

Den Højtstående Repræsentant/Næstformand Mogherini og kommissær Karmenu Vella vil på vegne af EU være værter for begivenheden, hvor første næstformand Timmermans og kommissær Mimica vil være til stede.

Mere end 700 deltagere fra mere end 60 lande forventes at deltage, herunder mere end 50 stats- og regeringschefer og ministre.

"Our Ocean 2017" har allerede ført til mere end 150 forpligtelser (og det er ikke slut endnu), herunder fra mere end 50 virksomheder fra den traditionelle fiskerisektor til teknologivirksomheder i Silicon Valley.

Baggrund:

Der er blevet givet tilsagn om en bred vifte af forpligtelser og milliarder af euro ved tidligere konferencer, som USA's (2014 og 2016) og Chiles (2015) regeringer var værter for.

"Our Ocean 2017" vil behandle temaer som beskyttede havområder, bæredygtigt fiskeri, havforurening og klimaforandring. Der vil i år også være en særlig europæisk indfaldsvinkel med indførelsen af temaerne blå økonomi og maritim sikkerhed. "Our Ocean" vil bringe deltagere fra hele verden sammen, der vil give tilsagn om væsentlige forpligtelser. Med fokus på et engagement på højt plan, partnerskab og handling vil EU fortsat presse på for handling vedrørende andre internationale tiltag, såsom resultater i forbindelse med målene for bæredygtig udvikling under 2030-dagsordenen for bæredygtig udvikling. Konferencen supplerer desuden EU's initiativ om international forvaltning af oceanerne, der indeholder en dagsorden for fremtiden for verdens oceaner med et forslag om 50 konkrete tiltag.

Detaljer

Publikationsdato
6. oktober 2017
Forfatter
Repræsentationen i Danmark