Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel30. maj 2022Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

4,4 milliarder til Danmark: EU kommissær for samhørighed gæster Odense

Danmarks nye partnerskabsaftale på samhørighedspolitikken er faldet på plads. EU’s kommissær med ansvar for samhørighed og reformer Elisa Ferreira kommer til Odense 30. maj for at underskrive aftalen, der sikrer Danmark 4,4 milliarder kroner.

Visit of António Costa, Portuguese Prime Minister, to the European Commission

I samarbejde med virksomheder, civilsamfundet og offentlige institutioner har Danmark lagt en plan for, hvordan der skal investeres 2,7 milliarder kroner fra EU’s regionalfond og socialfond over de næste 7 år. Dertil kommer 1,7 milliarder kroner fra EU’s genopretningsfond, REACT.

Pengene skal særligt gå til grøn og digital omstilling og har særlig fokus på erhvervsfremme i de danske regioner. For at markere aftalen kommer EU’s kommissær med ansvar for samhørighed og reformer Elisa Ferreira til Danmark mandag den 30. maj, hvor hun sammen med erhvervsminister Simon Kollerup underskriver partnerskabsaftalen.

Besøget starter med en konference i Odense, hvor hundredvis af stakeholders, der har været med til at udforme hvordan Danmark skal gøre brug af midlerne fra samhørighedspolitikken, mødes. Efter konferencen tager kommissæren på besøg hos fynske virksomheder og institutioner for at se, hvordan pengene skal bruges og for at samle inspiration til sit videre arbejde i resten af Europa.

Blandt andet lægges vejen forbi Odense lufthavn, Micro Technic, Fynian lighthouse og University College Lillebælt.

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
30. maj 2022
Forfatter
Repræsentationen i Danmark