Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel24. februar 2021Repræsentationen i Danmark2 min læsetid

Access2Markets virtuelle workshop den 24. februar 2021

For at sikre, at det europæiske erhvervsliv hurtigt tager den nye portal Access2Markets til sig, arrangerer Kommissionen onsdag den 24. februarkl. 9-13 en workshop for erhvervsorganisationer og vigtige multiplikatorer.

Access2Markets

Den 13. oktober 2020 lancerede Europa-Kommissionen portalen Access2Markets. Den nye portal kombinerer oplysninger fra Market Access Database (MADB) og Trade Helpdesk i ét samlet værktøj og introducerer samtidig yderligere oplysninger og funktioner.

Live-præsentationen giver dig mulighed for at få en indgående forståelse af den nye portal og de værktøjer, den tilbyder. Workshoppen giver dig mulighed for at dele information om portalen ved hjælp af netværkene i din organisation og tilbyde yderligere træningssessioner for at undervise andre (herunder mindre virksomheder) i, hvordan man får mest muligt ud af Access2Markets-portalen. Til dette formål sender vi dig forskelligt materiale efter workshoppen.

Pladser tildeles efter først til mølle-princippet.

Tilmelding: Tilmeld dig workshoppen senest 22. februar 2021 ved at udfylde formularen (bemærk, formularen er på engelsk) - Klik her...

Du modtager et WebEx-link via e-mail, så du kan oprette forbindelse og deltage i den virtuelle workshop.

Bemærk, at workshoppen foregår på engelsk og bliver optaget og sendt til deltagerne sammen med PowerPoint-præsentationen som en del af det materiale, der sendes ud efter workshoppen. Materialet understøtter deltagerne i at afholde deres egne workshops og lave præsentationer om brugen af portalen. Optagelsen kan også bruges af Europa-Kommissionen til informerende formål og bliver gjort offentligt tilgængelig.

Access2Markets

Baggrund:

Access2Markets er en omfattende one-stop-shop for mindre virksomheder, hvor de kan få oplysninger om handelsbetingelser for import af varer til EU og for eksport af varer til flere end 120 udenlandske markeder. Med ganske få klik kan virksomheder få skræddersyet information til deres produkter såvel som letforståelig praktisk information om EU-handelsaftaler, trin-for-trin-vejledninger, tutorials, videoudtalelser og meget mere på alle officielle EU-sprog.

Portalen inkluderer også det nye værktøj til egenvurdering af regler om oprindelse, ROSA, der filtrerer og forklarer reglerne for et produkts "økonomiske nationalitet" og tilbyder en skræddersyet tjekliste til at hjælpe virksomheder med at anvende reglerne. Virksomheder kan også bruge portalen til at rapportere handelsbarrierer, de støder på.
Access2Markets er udviklet for at hjælpe forretningsmænd og -kvinder med at få mest muligt ud af EUs store netværk af handelstilbud - uden beregning!

Program:

9.00-9.15: Velkommen og opdatering om EU‘s handelsaftaler ved Torbjørn Olausson, Danmarks repræsentation for Europa-Kommissionen

9.15-10.20: Live-præsentation af portalen ved Dr. Philipp Lamprecht, underviser

10.20-10.40: Hands on-øvelse 1: Lær “My Trade Assistant” at kende

10.40-10.55: S&S

10.55-11.10: Pause

11.10-11.55: Live-præsentation af portalen ved Dr. Philipp Lamprecht, underviser

11.55-12.25: Hands on-øvelse 2: Find oplysninger om oprindelsesregler (ROSA)

12.25-12.40: S&S

12.40-13.00: Sammendrag og afslutning på workshoppen

Detaljer

Publikationsdato
24. februar 2021
Forfatter
Repræsentationen i Danmark