Gå til hovedindholdet
Europa-Kommissionens logo
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel11. oktober 2017Repræsentationen i Danmark

Albertslund's projektforslag valgt under initiativet Urban Innovative Actions (nyskabende foranstaltninger i byerne)

"Dagsorden for byerne" belønner de mest innovative projekter inden for tre kategorier: integrationen af migranter, mobilitet i byerne og den cirkulære økonomi.

logo_uia_2-lille.png

Baggrundsoplysninger

EU's dagsorden for byerne blev lanceret på grundlag af Amsterdampagten (30. maj 2016) og Rådets konklusioner (24. juni 2016), hvori også de centrale principper blev formuleret.

Det centrale punkt i dagsordenen for byerne er de 12 partnerskaber, der gør det muligt for byer, medlemsstater, EU-institutioner, NGO'er og forretningspartnere at arbejde sammen på lige fod om at forbedre livskvaliteten i byområder. Fire pilotpartnerskaber – om inklusionen af migranter, luftkvaliteten, boliger og fattigdom i byerne – er allerede startet op.

I tråd med de tematiske prioriteter i dagsordenen for byerne giver initiativet Urban Innovative Actions byer i EU de nødvendige ressourcer til at finansiere innovative projekter inden for et samlet rammebeløb på 372 mio. EUR fra EFRU i perioden 2014-2020. I den første runde af indkaldelser blev der udvalgt 18 projekter blandt 378 ansøgninger.

Detaljer

Publikationsdato
11. oktober 2017
Forfatter
Repræsentationen i Danmark