Gå til hovedindholdet
Europa-Kommissionens logo
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel19. december 2022Repræsentationen i Danmark

Betalingsanmodning fra Danmark om tilskud fra genopretnings- og resiliensfaciliteten modtaget

Kommissionen modtager første betalingsanmodning fra Danmark om 301 mio. euro i tilskud fra genopretnings- og resiliensfaciliteten

Denmark

Danmarks første betalingsanmodning vedrører 25 delmål og mål, som omfatter ændringer af emissionsbeskatning (dvs. en grøn skattereform, der understøtter danske virksomheders grønne omstilling og medfører lavere beskatning af el- eller lavemissionskøretøjer), samt initiativer, der skal forny og optimere varmeanlæg. Den omfatter også initiativer til understøttelse af sundhedssystemets digitale omstilling, herunder en opgradering af det IT-system, som praktiserende læger bruger.

Danmarks overordnede genopretnings- og resiliensplan vil blive finansieret gennem 1,43 mia. euro i tilskud. Betalinger under genopretnings- og resiliensfaciliteten er resultatbaserede og betingede af, at Danmark gennemfører de investeringer og reformer, som er beskrevet i landets genopretnings- og resiliensplan. 

Kommissionen vil nu vurdere anmodningen og derefter sende sin foreløbige vurdering af Danmarks opfyldelse af de delmål og mål, som er påkrævet for denne udbetaling til Rådets Økonomiske og Finansielle Udvalg (EFC). 

Spørgsmål og svar om genopretnings- og resiliensfaciliteten

Læs mere om Danmarks genopretnings- og resiliensplan

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
19. december 2022
Forfatter
Repræsentationen i Danmark