Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel9. maj 2022Repræsentationen i Danmark3 min læsetid

Byvandring i hjertet af København på Europadagen

Den 9. maj slår vi dørene op for alle til en dag i Europas tegn - og i år er et helt særligt år, for Danmark har 50-års EU-jubilæum. Vi har planlagt en dag med byvandring og en masse aktiviteter for hele familien i Europa-Huset.

Europadag

Ligegyldigt om du normalt fejrer Europadagen med familien eller alene med en lakridspibe i mundvigen, så er der masser af muligheder for at fejre dagen i år.

Til dig, der måske aldrig har hørt om dagen før, så er Europadagen den dag, hvor vi fejrer EU’s fødselsdag. Den 9. maj 1950 fremsatte den daværende franske udenrigsminister Robert Schuman nemlig forslaget til den oprindelige Kul- og Stålunion, der gennem årene har udviklet sig til det EU, vi kender i dag.

Her kan du læse om et udpluk af de mange arrangementer, der løber af stablen omkring og på selve Europadagen den 9. maj.

Kom med til Europadag i Oplev Europa

Oplev Europa er Europa-Parlamentets og Europa-Kommissionens besøgscenter beliggende i stueetagen af Europa-Huset, Gothersgade 115.

I år kan du bl.a. gå på opdagelse i vores interaktive center, møde medlemmer af Europa-Parlamentet, tage med på skattejagt eller lave badges. Derudover kan du høre forskellige oplæg, tage med på byvandring med vores nye app (Hent den i App Store eller Google Play) eller teste jeres EU-viden med vores EU quiz-spil!

 

Link til Facebook-event: https://www.facebook.com/events/1118703189040937

 

Vær med til lanceringen af Oplev Europas byvandring -og få en kop kaffe med på vejen

- Christiansborgs Slotsplads kl. 16.00-18.00

På Europadagen kan du for første gang prøve vores byvandring, Oplev EU i København. Vi giver endda en gratis kop kaffe med på turen mellem kl. 16-18 fra EU-kaffevognen på slotspladsen.

Tag på byvandring under åben himmel og oplev, hvor EU er til stede i hjertet af København. Find Oplev Europa på app'en Useeum (Hent den i App Store eller Google Play) - så vil din mobil guide dig gennem København og de mange spor, der kan trækkes fra Bruxelles til Danmark.

Byvandringen tager omkring en time og er beregnet til grupper på omkring 4 personer fra 14 år. Der er quizzer og andre aktiviteter undervejs. Begynd ved at kigge forbi Christiansborg Slot.

 

 

Morgenoplæg: EU og Danmark - 50 år og hvad nu?

08.30-09.30 Europa-Huset, Gothersgade 115

Danmark har været medlem af EU i 50 år. Men da vi meldte os ind, hed samarbejdet endnu ikke EU. Der var stadig noget der hed Østtyskland, og H.M. Dronning Margrethe havde netop overtaget tronen. Vi dykker ned i Danmarks forhold til unionen og bliver klogere på, hvordan samarbejdet har udviklet sig og ikke mindst, hvad fremtiden bringer.

 

Workshop om EU's fremtid med Christel Schaldemose og Nikolaj Villumsen

15.15-16.15 Europa-Huset Gothersgade 115

Kom og diskutér EU-politik med medlemmerne af Europa-Parlamentet Christel Schaldemose(S/S&D) og Nikolaj Villumsen (EL/The Left), og hør deres bud på, hvad EU skal fokusere på i fremtiden.

Eftermiddagens workshop starter med korte oplæg, hvorefter deltagerne får mulighed for at komme med deres input til, hvad der skal forme EU's fremtid.

Begrænsede pladser! Tilmeld dig på e-mail: infoateuropa-huset [dot] dk (info[at]europa-huset[dot]dk)

 

Børnevenlig skattejagt: Jagten på de faldne stjerner
09.30-19.00, Europa-Huset, Gothersgade 115

Er man mere til vendespil og skattejagt, er der en børnevenlig (7 år og op) stjernejagt i Kongens Have i København. Den begynder ved Europa-Huset på Gothersgade 115. Der er omkring en times sjov for hele familien - og så er der selvfølgelig præmier til alle deltagere.

 

EU Quiz: 50 spørgsmål om EU
09.30-19.00, Europa-Huset, Gothersgade 115

Hvor meget ved du om EU? Ved du fx, hvad EU’s motto er, eller hvor mange officielle sprog EU har? Kom forbi Europa-Huset, og find svaret i vores nye quiz-spil med 50 spørgsmål om EU.

Tag gerne quiz-spillet med hjem eller giv det videre. Måske bliver det mandelgaven, der går i arv - eller en vaskeægte genbrugsgave, der kan rejse på tværs af vennegrupper.

Læs mere om hvad der sker i EU på Europadagen 2022

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
9. maj 2022
Forfatter
Repræsentationen i Danmark