Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel6. juni 2019Repræsentationen i Danmark2 min læsetid

Christos Stylianides i København

Den 5. til 7. juni 2019 er EU's kommissær for humanitær bistand og krisestyring, Christos Stylianides i Danmark hvor han mødes med medlemmer af Europabevægelsen, og han holder en tale til VL-døgnet i FN-byen.Han vil også diskutere FN's globale mål...

Christos Stylianides

Fredag vil Stylianides besøger EU-Kommissionens vandreudstilling "EU redder liv", som netop nu befinder sig i Fields i København og du kan komme med - Læs mere...

Baggrund:

Den 7. juni 2019 besøger EU-kommissær Christos Stylianides København for at mødes med frivillige brandmænd, som sidste sommer satte livet på spil for at bekæmpe skovbrande i Sverige. Med VR-teknologi kan interesserede komme helt tæt på EU’s arbejde i cockpittet på et vandbombefly og i en flygtningelejr i Bangladesh. Også Anders Ladekarl og Stine Bosse deltager.

Sidste års tørre sommer forårsagede en række skovbrande i Sverige. 215 danske brandmænd deltog i brandslukningsarbejdet under ledelse af EU-Kommissionens ECHO-program for humanitære kriser og naturkatastrofer.

Nu besøger EU-kommissæren på området, Christos Stylianides, Danmark for at mødes med nogle af de danske frivillige brandmænd. Det sker d. 7. juni 2019 ifm. VR-roadshowet EU Saves Lives, hvor danskerne får mulighed for på egen krop at opleve, hvordan EU’s mange frivillige bekæmper humanitære kriser og naturkatastrofer.

Den cypriotiske EU-kommissær besøger først Beredskabsstyrelsen og derefter Field’s i København fra kl. 16.00-17.30. Besøgende i Field’s kan desuden møde Røde Kors-generalsekretær Anders Ladekarl og formand for BØRNEfonden og Europabevægelsen Stine Bosse.

Danskerne har netop sagt tydeligt ja til det europæiske fællesskab. Men mange er ikke helt sikre på, hvordan EU arbejder uden for Bruxelles og Strasbourg. EU arbejder målrettet i mange af verdens brændpunkter, og det er det, danskerne nu kan opleve takket være VR-teknologi,” siger EU-kommissær Christos Stylianides.

Ros fra EU til danske frivillige

Ifølge Christos Stylianides er der fra EU’s side stor ros til de mange danske frivillige, som hvert år hjælper i nogle af verdens brændpunkter.

Ud over brandslukningsarbejdet i Sverige deltog danske frivillige også i EU-koordinerede indsatser i bl.a Mozambique og Indonesien samt ifm. rohingya-flygtningekrisen i Bangladesh.

Jeg er glad for i dag at møde nogle af de frivillige, der sammen med Kommissionen er med til at koordinere nødhjælp og bekæmpe menneskelige katastrofer - både inden for og uden for EU’s grænser. Netop det danske bidrag var med til at sikre rent drikkevand til tusindvis af mennesker i Indonesien, som for nyligt blev ramt af jordskælv, ligesom danske brandmænd har været med til at redde uvurderlig natur i Sverige under sidste års skovbrande,” slutter EU-kommissæren.

Besøgende i Field’s kan opleve følgende ifm. EU Saves Lives-roadshowet:

● Mød frivillige danskere, der bl.a. har bekæmpet skovbrande i Sverige og hjulpet med forsyning af rent drikkevand til hospitaler i Mozambique efter cyklonen Idai og efter jordskælvet i Indonesien i efteråret 2018
● En brandsimulator fra Beredskabsstyrelsen, hvor du selv skal forsøge at slukke en skovbrand
● Kom helt tæt på livet i en rohingya-flygtningelejr i Bangladesh
● Hør mere om, hvordan EU-Kommissionen forbereder sig til nye katastrofer

Praktisk information

VR-oplevelserne er gratis for alle og foregår i Field’s på Arne Jacobsens Allé 12, 2300 København, fra fredag d. 31. maj til lørdag d. 8. juni 2019.

Detaljer

Publikationsdato
6. juni 2019
Forfatter
Repræsentationen i Danmark