Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel25. september 2018Repræsentationen i Danmark

Danmark bliver en del af det europæiske supercomputersamarbejde

Danmark blev det 22. land til at underskrive den europæiske erklæring om højtydende databehandling, der har som mål at samle europæiske og nationale ressourcer til at bygge og igangsætte supercomputere af verdensklasse i Europa.

Det europæiske supercomputersamarbejde

Med underskriften signalerer Danmark sit engagement og vilje til at blive en del af EuroHPC-fællesforetagendet, når det etableres senere i år.

Initiativets mål er at forbedre den europæiske supercomputingkapacitet og at nå op i verdens top-tre. Højtydende databehandling er nødvendig til at behandle stadig større datamængder og hjælpe forskere med at opnå videnskabelige gennembrud på mange områder. F.eks. har det allerede forbedret folks liv i sektorer som sundhed, vejr, ren energi, præcisionslandbrug og cybersikkerhed.

EuroHPC-fællesforetagendet, der forventes at blive operationelt inden året er omme, vil omfatte hele værdikæden fra teknologiske komponenter til systemer og maskiner og til applikationer og færdigheder. Det vil tilbyde ekspertise og uddannelse med et særligt fokus på at hjælpe små og mellemstore virksomheder. EU's bidrag i dette samarbejdsprojekt vil være omkring 486 mio. EUR million under det nuværende EU-budget, der bliver matchet af et lignende beløb fra medlemsstater og tilknyttede lande.

Detaljer

Publikationsdato
25. september 2018
Forfatter
Repræsentationen i Danmark