Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel31. maj 2023Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Danmarks genopretningsplan: Nye forslag om at styrke den grønne omstilling yderligere

Danmark har fremlagt forslag om øget brug af EU-midler til at fremme den grønne omstilling.

Denmark

I tilføjelsen til Danmarks genopretningsplan er der fokus på vedvarende energi, udvikling af grønne færdigheder, udskiftning af oliebrændere og gasovne samt CO2-fangst og –lagring. 


Danmark har sendt en anmodning til Kommissionen om at tilføje et såkaldt REPowerEU-kapitel til landets genopretnings- og resiliensplan.  

Tilføjelsen omfatter en ny reform og en ny investering samt en opskalering af to eksisterende investeringer, der skal opfylde målene i EU’s strategi for energiuafhænighed, kaldet REPowerEU. For at finansiere ændringerne har Danmark anmodet om at overføre 492 millioner kroner fra brexittilpasningsreserven til sin genopretnings- og resiliensplan. Sammen med Danmarks REPowerEU-tilskud, der udgører 975 millioner kroner, kan Danmarks genopretnings- og resiliensplan udløse EU-tilskud til en værdi af over 12 milliarder kroner. 

Kommissionen har nu to måneder til at vurdere, om den ændrede plan stadig lever op til kravene i genopretnings- og resiliensfaciliteten. Hvis Kommissionens vurdering er positiv, vil den fremsætte et forslag til ændring af Rådets gennemførelsesafgørelse for at afspejle ændringerne i den danske plan. Medlemsstaterne har derefter fire uger til at godkende Kommissionens vurdering. 

Læs mere om genopretnings- og resiliensplanen

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
31. maj 2023
Forfatter
Repræsentationen i Danmark