Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel25. november 2021Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Demokrati og valgs integritet

Kommissionen har torsdag den 25. november 2021 fremlagt en pakke der handler om styrkelse af borgeres deltagelse og tillid til demokrati i Europa.

Demokratiske ændringer

Et af pakkens vigtigste elementer, som blev annonceret i handlingsplanen for europæisk demokrati, er et lovforslag om politiske reklamer.

 

Baggrund:

Der blev i nogle af de seneste valg set et klart behov for mere gennemsigtighed omkring politiske reklamer. Traditionelle regler om politiske reklamer fungerer ikke i en onlinekontekst, hvor det ofte kan være svært at identificere betalt politisk materiale og adskille det fra andet politisk indhold.

Et eksempel herpå er, at næsten fire ud af ti europæere i en nylig Eurobarometerundersøgelse erklærede, at de har oplevet indhold, hvor de ikke umiddelbart kunne afgøre, om det var en politisk reklame eller ej.

Målet med forslaget er at stramme reglerne og øge gennemsigtigheden af politiske reklamer, herunder med hensyn til metoderne til at målrette reklamerne.

Pakkens anden del har som formål at opdatere de nuværende regler om europæiske valg og kommunalvalg samt finansiering af politiske partier i EU.

 

Kilder

Detaljer

Publikationsdato
25. november 2021
Forfatter
Repræsentationen i Danmark