Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel24. oktober 2017Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Den europæiske søjle for sociale rettigheder

Kommissionen hilser Rådets godkendelse af den europæiske søjle for sociale rettigheder og dets overordnede tilgang til reform af direktivet om udstationering af arbejdstagere velkommen...

rights-thinkstockphotos-istock-web.jpg
socialrights-lille.jpg

På samlingen i Rådet for Beskæftigelse, Socialpolitik, Sundhed og Forbrugerpolitik den 23. oktober i Luxembourg gav EU's ministre med ansvar for beskæftigelse og sociale anliggender udtryk for deres enstemmige tilslutning til den europæiske søjle for sociale rettigheder, kun to år efter at idéen først blev nævnt af kommissionsformand Jean-Claude Juncker og mindre end seks måneder efter, at den var blevet forelagt. Søjlen vil blive proklameret af Parlamentet, Rådet og Kommissionen på det sociale topmøde om fair job og vækst, der finder sted den 17. november i Göteborg. Rådet nåede også til enighed om en overordnet tilgang til Kommissionens forslag til revision af reglerne om udstationering af arbejdstagere.

Sidste uges aftale i Europa-Parlamentets Beskæftigelsesudvalg og dagens aftale i Rådet bekræfter alle aktørers stærke politiske engagement i at gøre vores indre arbejdsmarked mere retfærdigt og at gøre det lettere at håndhæve reglerne. Kommissionen takker det estiske formandskab for dets store indsats for denne sag. Den opfordrer nu Parlamentet og Rådet til at udnytte dette momentum og snarest fortsætte drøftelserne med Kommissionen, at færdiggøre aftalen og formelt at vedtage forslaget.

Detaljer

Publikationsdato
24. oktober 2017
Forfatter
Repræsentationen i Danmark