Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel1. maj 2017Repræsentationen i Danmark2 min læsetid

Den europæiske ungdomsuge 2017

Den ottende udgave af den europæiske ungdomsuge afholdes i hele Europa fra den 1. til den 7. maj 2017. Den vil sætte fokus på solidaritet og socialt engagement blandt unge i Europa, informere om og fejre Erasmus+-programmet og give anledning til at...

youthweek-200x200.jpg

Med sloganet »Shape it, move it, be it« vil den europæiske ungdomsuge tilskynde unge til at forme deres egen fremtid ved at deltage i debatten om EU's fremtidige ungdomspolitik, at flytte til udlandet med erfaring fra Erasmus+-mobilitet og at være med i det nyetablerede europæiske solidaritetskorps, som giver unge mulighed for at udtrykke deres solidaritet med mennesker i nød.

Unge gør en stor forskel i Europa, og den europæiske ungdomsuge er en fejring af deres resultater.

Ungdomsugen vil sætte fokus på inspirerende historier fortalt af forandringsskabere – mennesker, der skaber forandring på ungdomsområdet – og på deres Erasmus+-projekter for at opmuntre flere unge til at gå i gang. For at fejre deres historier og illustrere den menneskelige virkning af Erasmus+-programmet før og under ungdomsugen vil vi fortælle historierne om mennesker, som har ydet bemærkelsesværdige bidrag til Europas udfordringer, herunder i form af solidaritet, inklusion, demokrati og aktivt medborgerskab. Det er mennesker, som har skabt forandringer i deres samfund, inspireret andre og udviklet innovative idéer. De har forandret både deres eget og andres liv.

I Bruxelles vil Europa-Kommissionen afholde debatter om prioriteringer og instrumenter i EU's fremtidige ungdomsstrategier. Kommissionen vil invitere deltagere for at sikre deltagelse fra en bred vifte af ungdomspolitiske eksperter, myndigheder fra medlemsstaterne, ungdomskonsulenter, ungdomsorganisationer og unge i det hele taget. De inspirerende forandringsskabere vil komme til at mødes med kommissær Tibor Navracsics, besøge Europa-Parlamentet og få lejlighed til at fortælle deres historier ved fejringen af ugen.

Den europæiske ungdomsuge 2017 vil bestå af en lang række begivenheder og aktiviteter, der afholdes i alle 33 lande, som deltager i EU's Erasmus+-program, og de nationale ungdomsagenturer for Erasmus+ varetager koordineringen og tilrettelæggelsen af begivenhederne.

Enhver kan arrangere en begivenhed i den europæiske ungdomsuge i relation til emnerne:

Hvis du vil registrere din begivenhed eller deltage i andre regionale eller nationale arrangementer, går du ind på webstedet www.youthweek.eu, hvor du finder et overblik over alle aktiviteter i hele Europa.

Via portalen National Agencies for Youth får du yderligere oplysninger om Erasmus+-programmet.

Detaljer

Publikationsdato
1. maj 2017
Forfatter
Repræsentationen i Danmark