Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel23. juni 2017Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Det Europæiske Råd i Bruxelles den 22.-23. juni - Konklusioner...

Vigtigste punkter på dagsordenen var migration, sikkerhed og forsvar, beskæftigelse, vækst og konkurrenceevne samt Brexitforhandlingerne - alle undtagen UK mødtes desuden torsdag aften for bl.a. at tale om flytning af de EU-agenturer, der i...

foto©hemera/Thinkstock

Dagsorden:

Migration

Det Europæiske Råd vil vurdere gennemførelsen af de tiltag, der er iværksat for at dæmme op for migrationsstrømmen på den centrale Middelhavsrute.

Lederne vil også drøfte udviklingen på den østlige Middelhavsrute og i forbindelse med erklæringen fra EU og Tyrkiet og de instrumenter, der er oprettet for at håndtere de grundlæggende årsager til migration.

Desuden vil Det Europæiske Råd drøfte reformen af det fælles europæiske asylsystem, bl.a. principperne om ansvarlighed og solidaritet.

Sikkerhed og forsvar

Stats- og regeringscheferne vil gennemgå fremskridtene inden for styrkelse af EU-samarbejdet om ydre sikkerhed og forsvar. De vil også gøre status over situationen i EU med hensyn til indre sikkerhed.

Beskæftigelse, vækst og konkurrenceevne

Det Europæiske Råd vil gennemgå bestræbelserne på at uddybe det indre marked og identificere områder, hvor fremskridtene skal gå hurtigere.

Lederne vil godkende de landespecifikke henstillinger og afslutte det europæiske semester 2017. De vil også drøfte spørgsmål, der er relevante for det kommende G20-møde i Hamburg 7.-8. juli.

Derudover vil lederne gøre status over specifikke udenrigspolitiske spørgsmål i lyset af de seneste begivenheder. De skal også drøfte gennemførelsen af Parisaftalen og metoder til at øge digitaliseringen af EU.

Brexitforhandlingerne

Det Europæiske Råd (artikel 50) i EU-27-format mødes 22. juni efter arbejdsmiddagen. Det vil gøre status over den seneste udvikling i forhandlingerne efter Det Forenede Kongeriges meddelelse i henhold til artikel 50 i TEU. I tilknytning til mødet ventes lederne at godkende de proceduremæssige ordninger for flytning af de EU-agenturer, der i øjeblikket ligger i Det Forenede Kongerige.

Læs mere om placering af EU-agenturer og Michel Barnier's besøg i København i april - Klik her...

Detaljer

Publikationsdato
23. juni 2017
Forfatter
Repræsentationen i Danmark