Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel2. juli 2019Repræsentationen i Danmark

Det Europæiske Råd i Bruxelles den 30. juni til 2. juli - Konklusioner

EU's stats- og regeringschefer holdt møder fra den 30. juni til 2. juli for at udnævne en ny formand for Kommissionen og resten af lederne af EU's institutioner.Tirsdag aften var de klar med kandidaterne...!

Det Europæiske Råd i Bruxelles

Konklusioner:

  • Det Europæiske Råd valgte Charles Michel til formand for Det Europæiske Råd for perioden fra den 1. december 2019 til den 31. maj 2022. Det anmodede generalsekretæren for Rådet om at bistå den valgte formand for Det Europæiske Råd i overgangsperioden.
  • Det Europæiske Råd så med tilfredshed på afgørelsen truffet af stats- og regeringscheferne for de kontraherende parter i traktaten om stabilitet, samordning og styring i Den Økonomiske og Monetære Union, der har euroens om valuta, om at udnævne Charles Michel til formand for eurotopmødet for perioden fra den 1. december 2019 til den 31. maj 2022.
    Ursula von der Leyen
  • Det Europæiske Råd vedtog afgørelsen om at foreslå Europa-Parlamentet Ursula von der Leyen som kandidat til posten som formand for Europa-Kommissionen.
  • Det Europæiske Råd anser Josep Borrell Fontelles for at være den rette kandidat til posten som Unionens højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik med forbehold af samtykke fra Kommissionens valgte formand.
  • Det Europæiske Råd anser Christine Lagarde for at være den rette kandidat til posten som formand for Den Europæiske Centralbank med forbehold af modtagelse af den relevante henstilling og de relevante udtalelser i overensstemmelse med traktaterne.

EU-lederne startede søndag, forsatte ud på aftenen og mødtes igen mandag morgen den 1. juli til over middag - da der stadig ikke var enighed mødtes de igen tirsdag og om aftenen var de enige...!

Baggrund:

EU's stats- og regeringschefer mødtes den 20.-21. juni 2019 for at startede processen med at udnævne en ny formand for Kommissionen og resten af lederne af EU's institutioner.
Denne proces fortsatte de på deres møde der startede søndag den 30. juni...

Detaljer

Publikationsdato
2. juli 2019
Forfatter
Repræsentationen i Danmark