Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel30. maj 2017Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Det europæiske solidaritetskorps

Kommissionen har givet det europæiske solidaritetskorps et solidt grundlag ved at foreslå et budget på over 340 mio. EUR til gennemførelse af 100 000 ophold inden 2020 samt et separat retsgrundlag.

istockphoto_thinkstock

Dette vil medvirke til at konsolidere initiativet og skabe flere muligheder for unge. Ud over at tilbyde muligheder for frivilligt arbejde og praktik- og jobophold vil det europæiske solidaritetskorps nu også give deltagerne mulighed for at iværksætte deres egne solidaritetsprojekter eller udføre frivilligt arbejde i grupper.

Baggrund:

Den 7. december 2016 lancerede Kommissionen det europæiske solidaritetskorps. Det gør det muligt for unge mellem 18 og 30 år at deltage i en række solidaritetsaktiviteter, der tackler udfordringer i hele EU. Dermed får de vigtige kvalifikationer på tærsklen til deres karriere, og samtidig hjælper de til med at udbrede og styrke solidariteten, som er en af EU's grundlæggende værdier.
I sin meddelelse om det europæiske solidaritetskorps lagde Kommissionen op til en gradvis fremgangsmåde, der i startfasen bygger på eksisterende programmer og instrumenter. Samtidig arbejder den på sit forslag om et selvstændigt politisk instrument, der skal vedtages i første halvår af 2017.
Ved udgangen af april havde over 28 000 unge ladet sig registrere i det europæiske solidaritetskorps' database. Siden databasen blev åbnet i marts, er over 4 000 deltagere blevet kontaktet, der er blevet givet over 80 tilbud, og de første deltagere er allerede gået i gang med deres projekter.

Detaljer

Publikationsdato
30. maj 2017
Forfatter
Repræsentationen i Danmark