Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel30. marts 2017Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Det med Nord Stream 2...

De to medlemmer af Europa-Kommissionen ansvarlige for hhv. energiunionen og energi & klima, næstformand Maroš Šefčovič og kommissær Arias Cañete, har sendt et brev til energiministrene i Danmark og Sverige, Lars Christian Lilleholt og Ibrahim Baylan...

pipeline-thinkstockphotos-istock-web.jpg

Opbygningen af en stærk europæisk energiunion har været en prioritet for denne Kommission, siden dens mandatperiode begyndte. Der er allerede udført meget arbejde på dette område. Kommissionen er derfor skeptisk over for Nord Stream 2 af politiske grunde. Kommissionen har imidlertid ingen juridiske indvendinger mod Nord Stream 2 i henhold til den tredje energipakke, fordi reglerne ikke gælder for offshoredelen af rørledningen.

Dog vil EU-Kommissionen støtte medlemslandene med at anvende EU's regler for miljø og offentlige indkøb, hvor det er hensigtsmæssigt.

Derudover mener Kommissionen ikke, at Nord Stream 2 kan eller bør operere i et juridisk tomrum, og derfor beder den om mandat fra Rådet til at forhandle en juridisk aftale på plads med Rusland, så de afgørende principper i EU's regelværk på energiområdet finder anvendelse på projekter som Nord Stream 2.

Detaljer

Publikationsdato
30. marts 2017
Forfatter
Repræsentationen i Danmark