Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel5. marts 2021Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

Det nye europæiske Bauhaus - medlemmer og partnere...

Kommissionen præsenterede fredag den 5. marts 2021 deltagerene i mødet på højt plan med bl.a. Bjarke Ingels og Olafur Eliasson samt den første gruppe af nye europæiske Bauhaus-partnere.

Bjarke Ingels

Baggrund:

En rundbordsdialog på højt plan med fremtrædende tænkere og udøvende fagfolk, der gennemføres i form af en række semistrukturerede interviews, vil fungere som en klangbund for idéer og som lokale ambassadører. Med udgangspunkt i de indsamlede eksempler og de samtaler, de skabte, vil det stå klart, hvordan det nye europæiske Bauhaus-initiativ kan sætte skub i, opskalere og støtte skabelsen af smukke, bæredygtige og inkluderende steder.

Resultatet af den fælles udformningsfase vil være en støtteramme baseret på EU-programmer, herunder en indkaldelse af forslag til pilotprojekter i forskellige EU-lande, hvor det nye Bauhaus-koncept vil blive rullet ud.

Medlemmerne af rundbordsdialogen på højt plan

Der vil i sommeren 2021 blive uddelt særlige priser for fremragende aktuelle eksempler, som på deres egen måde allerede kombinerer bæredygtighed, erfaring og inklusion af høj kvalitet, og som er udvalgt blandt de eksempler, der er indsamlet og gennemgået/integreret af det udvidede fællesskab.

Detaljer

Publikationsdato
5. marts 2021
Forfatter
Repræsentationen i Danmark