Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel17. juni 2021Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

DK-genopretningsplan godkendt og Ursula von der Leyen på besøg

Statsminister Mette Frederiksen tog torsdag den 17. juni imod Kommissionens formand, Ursula von der Leyen i forbindelse med NextGenerationEU og godkendelsen af de danske genopretnings- og resiliensplaner og sammen besøgte de Avedøreværket i Hvidovre.

Ursula von der Leyen og Mette Frederiksen

Her blev der også tid til et kort arbejdsmøde mellem statsministeren og kommissionsformanden, hvor de drøftede emner af fælles interesse.

Ursula von der Leyen og Mette Frederiksen

Efterfølgnde skulle de på en rundvisning og blandt andet høre om det såkaldte Power-to-X-projekt ved værket, hvor energi fra havvind skal bruges til at producere grøn brint.

 

Ursula von der Leyen er på rundtur blandt samtlige 27 EUmedlemslande i forbindelse med vurderingen af de nationale
genopretningsplaner...

Ursula von der Leyen og Mette Frederiksen på Avedøreværket

Kommissionen har vedtaget en positiv vurdering af Danmarks genopretnings- og resiliensplan. Det er et vigtigt skridt, som baner vejen for EU's udbetaling af 1,5 mia. EUR i tilskud under genopretnings- og resiliensfaciliteten i perioden 2021-2026. Finansieringen vil støtte gennemførelsen af vigtige investeringer og reformforanstaltninger, som er beskrevet i Danmarks genopretnings- og resiliensplan. Den vil yde et vigtigt bidrag til, at Danmark kommer styrket ud af covid-19-pandemien - læs mere nedenfor:

Detaljer

Publikationsdato
17. juni 2021
Forfatter
Repræsentationen i Danmark