Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel3. september 2020Repræsentationen i Danmark1 min læsetid

DK-støtte på 180 mio. kr. til luftfartsselskaber og lufthavne godkendt

Kommissionen har godkendt to danske ordninger med et samlet budget på 24 millioner EUR (ca. 180 millioner kr.) til at støtte luftfartsselskaber og lufthavne berørt af coronavirusudbruddet. Ordningerne er levet godkendt under de midlertidige...

DK airlines and airports

Den første ordning med et budget på 20 millioner EUR (ca. 150 millioner kr.) vil være tilgængelig for alle luftfartsselskaber med ruteflyvninger med ankomst eller udrejse fra danske lufthavne.

Den anden ordning med et budget på 4 millioner EUR (ca. 30 millioner kr.) vil være tilgængelig for alle danske lufthavne med ruteflyvninger med ankomst eller udrejse fra Danmark.

Støtten i begge ordninger vil være i form af direkte tilskud til at dække en procentdel af visse lufthavnsafgifter mellem den 1. august 2020 og december 2020. Målet med ordningerne er at hjælpe luftfartsselskaber og lufthavne med at gendanne deres aktivitetsniveau i Danmark til niveauet før coronavirusudbruddet og således bidrage til at gendanne luftfart og flyforbindelser i Danmark og med andre internationale rejsemål. Ordningerne forventes at hjælpe ca. 150 luftfartsselskaber og de 13 lufthavne i Danmark.

Kommissionen har konkluderet, at de danske ordninger er i overensstemmelse med betingelserne i de midlertidige rammebestemmelser. Det bemærkes navnligt, at støtten ikke vil overskride 800 000 EUR pr. virksomhed i overensstemmelse med de midlertidige rammebestemmelser, og at den vil blive uddelt før den 31. december 2020.

Kommissionen har konkluderet, at støtten er nødvendig og hensigtsmæssig for at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi og står i rimeligt forhold dertil i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b), i TEUF og betingelserne i de midlertidige rammebestemmelser.

Kommissionen har på den baggrund godkendt ordningerne i henhold til EU’s statsstøtteregler.

Detaljer

Publikationsdato
3. september 2020
Forfatter
Repræsentationen i Danmark