Gå til hovedindholdet
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel30. november 2020Repræsentationen i Danmark

DK-støtte passagerflyvning til og fra Bornholms og Sønderborgs lufthavne godkendt

Kommissionen har konkluderet, at en dansk ordning på ca. 30 mio. kr. (1,3 mio. EUR) til at støtte passagerflyvning til og fra Bornholms og Sønderborgs lufthavne er i overensstemmelse med EU’s statsstøtteregler. Bistandsordningen gør det muligt at...

Flyvesikkerhedsliste

Ordningens formål er at øge adgangen til de geografiske områder, hvor de to lufthavne befinder sig, og at fremme social inklusion af befolkningen i disse områder, som har lidt under begrænsede forbindelser på grund af coronavirusudbruddet. Ordningen vil være i kraft til udgangen af 2020.

Kommissionen har evalueret denne ordningen i henhold til retningslinjerne for statsstøtte til lufthavne og luftfartsselskaber fra 2014, som under visse betingelser gør det muligt for medlemsstaterne at yde social støtte til lufttransporttjenester.

Kommissionen fandt, at de foreslåede tilskud til de luftfartsselskaber, som har indenlandske ruter til og fra Bornholms og Sønderborgs lufthavne vil være til gavn for de endelige forbrugere. Desuden har bistanden en social karakter, da den kun dækker visse kategorier af passagerer på disse ruter, og den gives uden at diskriminere mellem yderne af tjenesten, hvilket betyder, at den ikke er afhængig af hvilket selskab, der driver ruten.

Kommissionen har på den baggrund godkendt ordningen under EU’s statsstøtteregler.

Detaljer

Publikationsdato
30. november 2020
Forfatter
Repræsentationen i Danmark