Gå til hovedindholdet
Europa-Kommissionens logo
Repræsentation i Danmark
Nyhedsartikel4. juli 2018Repræsentationen i Danmark

Dom i sag om flypassagerers rettigheder m.m.

I tilfælde af, at der i relation til en flyvning er lange forsinkelser, er det ikke det luftfartsselskab, som har udlejet det anvendte fly og besætning, men det luftfartsselskab, som har truffet afgørelse om at gennemføre flyvningen, som det påhviler...

fly-thinkstockphotos-istock-web.jpg

Baggrund:

Wolfgang Wirth og andre passagerer bestilte en flyrejse hos TUIfly fra Hamburg (Tyskland) til Cancún (Mexico). For at gennemføre flyvningen benyttede TUIfly et lejet fly med besætning ("wet lease") af et andet flyselskab, Thomson Airways. Det fremgik af bestillingsbekræftelsen, at reservationen var udstedt af TUIfly, men at flyvningen blev "varetaget" af Thomson Airways.

Da flyet var væsentligt forsinket, bad Wolfgang Wirth og de andre passagerer Thomson Airways om udbetaling af kompensation, hvilket de mente at have krav på i henhold til forordningen om flypassagerers rettigheder. Thomson Airways afviste at udbetale kompensationen med den begrundelse, at selskabet ikke var det reelle luftfartsselskab i denne forordnings forstand. Efter som TUIfly havde påtaget sig det operationelle ansvar for gennemførelsen af flyvningen, kunne anmodningen om kompensation ifølge Thomson Airways kun rettes mod dette selskab.

Det er på den baggrund, at Hamburgs regionale domstol beder EU-Domstolen om at præcisere begrebet "transporterende luftfartsselskab"

18. JUNI 2021
Pressemeddelelse fra domstolen
English
(468.8 KB - PDF)
Download

Detaljer

Publikationsdato
4. juli 2018
Forfatter
Repræsentationen i Danmark